torstai 29. kesäkuuta 2017

Viinikurssi on sivistynyt lahja – yhdistelmä hyviä viinejä ja teoriaa

viinikurssi


Monet meistä nauttivat lasillisen viiniä silloin tällöin, joko nautiskellen tai ruoan kanssa. Suhtaudumme viineihin hyvin elämyksellisesti, ilman suurempia analysointeja. Tiedämme oikein hyvin, mistä pidämme ja mistä emme. Hehkutamme sitten tätä ilman sen kummempaa tietoa aiheesta.

Tämä yleinen tyyli ei vaikuta kovin sivistyneeltä ja usein joudumme sillä vain noloihin tilanteisiin. Jokaisen sivistyneen ihmisen tulisikin käydä viinikurssi. Kurssi on yleissivistyksen kannalta hyödyllinen ja sen lisäksi se on myös äärimmäisen hauska. Tämän jälkeen ravintolassa on huomattavasti helpompi valita sopiva viini tai illanvietossa keskustella viinin syvimmästä olemuksesta.

Viinikursseja järjestetään ympäri Suomea, mm. Eteläesplanadi 20:ssä Helsingissä. Eteläesplanadilla kurssi järjestetään kellarikerroksessa, josta löytyy viinikerho kellareineen, viinikaappeineen, keittiöineen ja oleskelutiloineen. Ne ovat yhden illan kursseja ja kestävät yleensä noin 2 tuntia. Kursseja ei järjestetä jos osallistujia ei ole tarpeeksi, minimiosallistujamäärä tilaisuudelle on useimmiten 10 henkilöä. Kurssit ovat useimmiten iltaisin.

Kursseilla kävijäkunta vaihtelee. Sekaan sopii aina niin vasta-alkajia, asiaan perehtymättömiä viininmaistelijoita sekä valveutuneita viinin harrastajia. Kursseilla on aina vetäjänä asiantuntija, joten ne tarjoavat varmasti aina jotain uutta tietoa kaikille osallistujille.

Kurssin alussa käydään yleensä läpi mm. viinien viljelyolosuhteita, rypäleiden ja viinin käsittelyä sekä hinnanmuodostusta. Tällöin opitaan se, miksi viinien hinnat vaihtelevat niin paljon ja minkä hintaisia viinejä kannattaa ostaa. Monilla kursseilla käydään läpi myös ne seikat, jotka tulee ottaa huomioon kun yhdistetään viiniä ja ruokaa.

Vuorovaikutteisen luennon jälkeen mennään yleensä itse asiaan eli viinin arviointiin. Tällöin perehdytään viinin ulkonäköön ja väriin, tuoksuun, makuun ja kokonaisvaikutelmaan. Viinin arvioinnissa opetellaan myös arviointi termejä, kuten onko se karvas, suolainen, makea, hapan vai hedelmäinen. Viinejä maistellaan ruokien kanssa ja pohditaan, kuinka eri maut vaikuttavat viinin makuun. Lisäksi perehdytään siihen, miten eri olosuhteet vaikuttavat viineihin. Kurssin tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin opettaa sinut yhdistämään viinejä nimenomaan omiin ruokiisi ja tekemään täydellisiä yhdistelmiä juuri sinun elämääsi. Tunnelma on hyvin mutkatonta, keskustelu vilkasta, mielipiteitä vaihdetaan ja omia viinimieltymyksiä vahvistetaan.

Harva pettyy kurssiin. Eikä ihme! Parituntinen menee varmasti yhdessä hujauksessa ja aina, pohjatiedoista huolimatta, oppii varmasti jotain uutta. Ja mikä parasta, kurssin jälkeen pystyt nauttimaan viineistä entistä enemmän ja juttelemaan viineistä sivistyneestä.

Viinikurssi – Tässä on oiva sivistynyt lahja sivistyneelle ystävälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti