maanantai 19. toukokuuta 2014

Viinin ABC -kurssi

Tiedätkö mikä ero on samppanjalla ja kuohuviinillä? Entä mitä on roseeviini ja miten se eroaa valko- ja punaviineistä? Onko ruokaviinin valitseminen ahdistavampaa kuin neljän ruuhkassa ajaminen? Saako huono viinituntemuksesi sinut tuntemaan olosi epämukavaksi hienossa ravintolassa? Jos kuulostaa tutulta, viinikurssi on lahja, joka on suunniteltu juuri sinulle.

Viinikerhon järjestämät viinikurssit ovat tiiviitä kahden tunnin paketteja, joiden sisältö vaihtelee kurssin mukaan. Viinin ABC -kurssilla tutustutaan viinin alkeisiin, valmistusprosessiin rypäleiden kasvattamisesta viinin pullotukseen asti, ja maistellaan kuutta erilaista viiniä. Kurssi sopii kaikille viinistä kiinnostuneille, on hyödyllinen tietopaketti ravintola-alaa opiskeleville tai alalla työskenteleville, ja mukava tapa lisätä tietämystään viineistä. Viinin maailmaa pohjustavan Viinin ABC-kurssin aikana sivutaan myös viinin ja ruuan yhdistämistä, johon keskitytään paremmin Viinikerhon Viini ja ruoka -kurssilla.

viinikurssi

  
Viini ja ruoka-kurssi keskittyy haasteeseen, joka rasittaa varmasti jokaisen kokikokin aivonystyröitä ainakin jossain vaiheessa ruokaharrastusta. Oikeaoppinen viinin ja ruuan yhdistäminen tuo esiin ruuan aromit ja tekee kunniaa maukkaalle aterialle samalla, kun laadukas viini pääsee oikeuksiinsa oikeiden makujen rinnalla. Viini ja ruoka-kurssin aikana tutustutaan klassisiin ruoka-viini-yhdistelmiin ja käydään läpi toimivia makuyhdistelmiä. Kahden tunnin aikana kuunnellaan, osallistutaan keskusteluun, ja tietenkin maistellaan. Osallistujat saavat maistaa kuutta erilaista viiniä yhdistettynä eri perusmakuihin. Viini ja ruoka-kurssi on syventävää jatkoa Viinin ABC-kurssille, mutta toimii myös yksittäisenä kurssina jokaiselle, joka kaipaa lisätietoa viinin ja ruuan liitoista ja tahtoo lisää itseluottamusta vaikka tärkeän illallisen tai juhlien suunnitteluun.


Alkuiltaan ajoittuvat viinikurssit järjestetään Helsingissä, kun osallistujia on koossa vähintään kymmenen. Viinin ABC ja Viini ja ruoka-kurssi on hyvä lahja viininystävälle, hyödyllinen tietopaketti juhlia suunnittelevalle tai alaa opiskelevalle, ja hauska tapa viettää aikaa työkavereiden ja ystävien kanssa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti